Beagle Building BV is ontstaan uit een samenwerking tussen Ruud van Spronsen, PCS Design & Contruction en Marc Schellekens, LabHotel. Tijdens de opening van Beagle Zernike Leiden, maart 2016, werd afgesproken om te onderzoeken of een Beagle ontwikkeling in combinatie met LabHotel bestaansrecht zou hebben in Rotterdam. Combinatie van ruime expertise op gebied van vastgoed en bouw, van Spronsen, en ruime expertise op gebied van laboratoria, Schellekens, is een voor de hand liggende combinatie. De zeer beperkte aanwezigheid en vraag naar laboratorium faciliteiten in Rotterdam heeft er toe geleid om Beagle Building BV op te richten.

Tijdens vastgoedbeurs Provada, 6 juni 2018, tekende het team Beagle Marconi en Havenbedrijf Rotterdam een overeenkomst voor de ontwikkeling van 3 Beagle flexibele laboratorium / kantoor gebouwen op een kavel gelegen aan de Marconistraat, Rotterdam Makers District in het Merwe Vierhavens gebied.

vlnr: Ruud van Spronsen, Marc Schellekens, Coen Vlagsma Havenbedrijf Rotterdam

Ir. Ruud van Spronsen LinkedIn

Ruud van Spronsen is geboren te Voorburg en groeide op in ‘s-Gravenhage. Studeerde 1977 af als Ir. Civiele Bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft.

In 1978 trad hij in dienst bij HBG in de functie projectmanager bouwprojecten utiliteitsbouw en groeide in 10 jaar op naar Adjunct Directeur. In 1988 nam hij ontslag om te gaan ondernemen.

Gestart werd met PCS Design & Construction.Ontwerpen, bouwen, werken volgens GMP. Realisatie van cleanrooms, laboratoria en life science centers.Turn-key oplevering als huur of koop. Onder PCS Design & Construction werd in 2000 het Beagle concept ontwikkeld en VOF The Beagle opgericht. Een Turn-Key multi-tenant laboratorium / kantoor gebouwen voor (Bio)Technologische bedrijven. In 2006 werd Beagle Darwin opgeleverd, in 2016 werd Beagle Zernike opgeleverd.

 

Marc Schellekens Ing. LinkedIn

Marc Michel Schellekens is geboren te ‘s-Gravenhage. Groeide op in Voorburg. Bezocht het Maartens College en Huygens Lyceum waarna een hij een Hogere Laboratorium Onderwijs opleiding in Delft afrondde.

In 1981 trad hij in dient bij TNO, Medisch Biologisch Laboratorium, Rijswijk. Na een loopbaan van bijna 20 jaar in diverse instituten, diverse business units, diverse functie, uiteindelijk als Manager Preclinical Science nam hij in 2000 ontslag om te gaan ondernemen.

Gestart werd met SkinTec BV actief met de ontwikkeling van een middel werkend tegen luieruitslag op basis van aardappeleiwitten. Ook werd gestart met Exponential Bio Therapies BV, nu Micreos BV, een bedrijf dat zich bezig houdt met bestrijding van (multi resistente) bacteriële infecties. Marc werd gevraagd als kwartiermaker voor het kennisinstituut Artemis one Health in Utrecht.

In 2011 werd TyBin VOF opgericht actief op het gebied van afvalinzameling bij evenementen m.b.v. een gepatenteerde afvalzak die geproduceerd wordt bij de sociale werkvoorziening Rotterdam.

In 2012 werd LabHotel opgericht in het oude kantoorgebouw van Havenbedrijf Rotterdam bekend als Europoint 4, Marconistraat. Nu bekend als Rotterdam Science Tower

In 2019 werden opgericht Mycology Solutions BV, actief met de ontwikkeling van een nieuwe familie medicijnen gericht tegen (resistente)schimmel infecties, Beagle Building, ontwikkeling van Laboratorium/Kantoor gebouwen, Beagle Park Marconi BV 24.000m2 lab/kantoor in Rotterdam.